Zwarte ring

Een zwarte ring is bijzonder en exclusief. Er zijn maar zeer weinig goudsmeden in Nederland die zwarte ringen kunnen maken. Wij, van Metal Art, hebben ons gespecialiseerd in het bewerken van een bijzonder metaal waarmee wij zwarte ringen kunnen maken.

Helaas is het niet mogelijk om een ring te maken die door-en-door zwart is. Een geheel zwart metaal bestaat niet. Het metaal dat het dichtste bij komt is zirkonium. Zirkonium is een zeer ecxlusief metaal. Het is grijs van kleur, maar op de buitenkant (de huid) van het metaal kunnen we een harde zwarte oxidelaag aanbrengen. Hierdoor kunnen we ringen maken die zwart van kleur zijn. De zwarte laag is keramisch hard, maar kan na verloop van tijd wel gaan verslijten. Wij hebben goede ervaringen met de zwarte toplaag van zirkonium. Het kan jaren duren voordat slijtage zichtbaar wordt. In veel gevallen kan de zwarte kleur wel opnieuw op de zirkonium ring gezet worden. Hoe lang het duurt voordat de zwarte laag versleten is hangt af van degene die de zwarte ring draagt. Wij adviseren de zwarte ring af te doen bij klussen en tuinieren.

In onze ontwerpen maken we optimaal gebruik van de eigenschappen van het materiaal. Wij gebruiken het zwart van zirkonium vaak in combinatie met het grijs van zirkonium. In een zirkonium ring kunnen we daardoor de twee kleuren van hetzelfde metaal combineren. Heel praktisch is het om de zwarte kleur van het zirkonium in een verdieping te laten zitten. Hierdoor krijgt de ring een combinatie van grijs met zwart die blijvend is. Het zwart kan in de verdieping immers niet verslijten. We kunnen gebruik maken van rechte lijnen, of diagonalen, maar ook allerlei patronen (die je zelf bedenkt) kunnen we toepassen op de zwarte ringen.
 
Heeft de ring een eenvoudige vorm dan is het juist weer bijzonder om de kleur van de ring geheel zwart te laten.
 
Zwart zirkonium is prachtig in combinatie met goud. Wat dacht u van een zwarte ring met roodgoud of een zwarte ring met geelgoud? Een stoere ring maken wij door zirkonium te combineren met titanium. De kleurcombinatie wordt dan zwart-grijs. Een andere mogelijkheid is een combi met edelstaal. Zwart zirkonium met glanzend edelstaal is chique!
In een zwarte ring kunnen wij diamant zetten. Een witte diamant knalt echt uit het zwarte metaal. De fonkeling van het briljantslijpsel komt optimaal tot zijn recht.
Wist u dat wij ook diamant hebben in andere kleuren? Zwarte diamant, rode diamant, oranje diamant, groene diamant (verschillende tinten), blauwe diamant (ook in verschillende tinten), en gele diamant. Alleen diamant is hard genoeg om te zetten in het zwarte zirkonium. Andere edelstenen hebben grote kans te breken als ze gezet worden in het harde metaal.