Contact met Mireille Ponsioen


Heb jij interesse in een speciaal sieraad van Mireille Ponsioen?
 

Mail dan je idee, wensen of vragen aan:  

Expositie Galerie de Kapberg


In Galerie de Kapberg (Egond aan den Hoef) is het werk van goudsmid Mireille Ponsioen te zien van 18 januari t/m 17 februari 2019.

Mireille vertelt over haar werk in de Kapberg:

"Mijn werk vertelt het verhaal van een samenleving, die matriarchaat was, in het steentijdperk. Vrouwen hadden drie borsten waarmee zij niet alleen hun kinderen voedden, maar ook hun mannen onder controle hielden.

Mannen vonden echter het ijzer en leerden zichzelf messen en speren smeden. Het eerste mes dat gesmeed werd eiste de vrouw op, maar haar dominante positie was niet langer te handhaven.

De man nam haar machtspositie in de samenleving over en zo verschrompelde de derde borst van de vrouw.

Dit verlies van macht, verlies van haar borst en verlies van een stuk erotiek, laat ik zien in deze serie sieraden. Het zijn sieraden met herinneringen. Een verzameling van kleine dingen die voorbij gaan, fragmenten van wat is geweest."

Galerie De Kapberg is open op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag (13:00 - 17:00 uur).
Slotweg 17 te Egond aan Den Hoef

Structuur


De ringen met structuren zijn kenmerkend werk van Mireille:

Artiance
Cursussen en workshops Edelsmeden in Alkmaar

HerinnerenHerinnerings sieraad

Liefde maakt het leven lichter 
Dit schitterende sieraad is gemaakt door goudsmid Mireille Ponsioen voor de Nederlandse Ontwerp Wedstrijd in 2014. Het thema was: ontwerp een erfstuk voor de toekomst, voor onze aanstaande Koningin: Princes Amalia.

Mireille Ponsioen

1 juni 2014 -
Mireille Ponsioen (1967) is goudsmid, kunstenaar, designer en docent edelmetalen bij Artiance. Mireille is daarnaast samen met haar man Joeri Dijkman eigenaar van de winkel Metal Art aan de Laat in Alkmaar.

Kindertekeningen

5 april 2014 - Zo leuk om de tekening van een kind om te zetten in een sieraad. Bijvoorbeeld voor moederdag! Ik probeer zo goed mogelijk het handschrift van het kind vast te houden. Dat is de essentie!

Zwaluwen
Handgemaakte gouden ring met zwaluwen en saffier.