Hoe lang van te voren moet je trouwringen bestellen?

Wij maken de meeste van de ringen zelf, in ons eigen atelier, achter de winkel. Hierdoor kunnen wij snel leveren als dat nodig zou zijn. Bepaalde modellen kunnen we zelfs op hele korte termijn maken. Dit doen we in overleg met jullie.

Als jullie de tijd hebben is het prettig om de trouwringen twee (à drie) maanden voor het huwelijk te bestellen. Wij hebben dan voldoende tijd om alles goed voor jullie te regelen. Voor sommige ringen moeten speciale tekeningen en/of onderdelen gemaakt worden, er moet goud/diamant besteld worden, een handgravure of speciaal zetwerk moet worden ingepland….. Het is een geruststellende gedachte dat de ringen een maand voor het huwelijk klaar en opgehaald zijn. Mocht de planning krapper zijn dan kan dit uiteraard in goed overleg ook geregeld worden.

Waarom gebruikt Metal Art pasringen?

Wij maken nieuwe ringen graag in één keer op de juiste maat. Het moment van passen in de winkel kan soms te veel een momentopname zijn. Met erg warm of erg koud weer heeft de vinger een andere dikte dan normaal. In de ochtend of in de avond veranderen de handen ook een beetje. Je moet zoeken naar een gemiddelde prettige maat. Hiervoor maken we gebruik van pasringen van aluminium. De pasringen hebben dezelfde binnenvorm en ringmaat als de nieuwe ringen die we gaan maken. Je krijgt deze pasringen mee naar huis om ze enige tijd uit te proberen. Je kunt zo goed bepalen of de ring de juiste maat heeft. Het aluminium kunnen we eventueel eenvoudig van maat veranderen.

Kun je ook via de computer een ring of trouwring kopen van Metal Art?

Ja, dat is geen probleem. Als je per email een ring wilt kopen hebben we eerst de juiste ringmaat nodig. Hiervoor sturen we een ring-sizer op. Met de ring-sizer kun je globaal je pasmaat nemen. Van deze globale maat krijg je een proefring van aluminium. De proefring heeft dezelfde binnenvorm en ringmaat als de nieuwe ring die we gaan maken. Je kunt de pasring enige tijd uitproberen om precies te voelen of de pasring de juiste maat heeft. Het aluminium kunnen we eventueel eenvoudig van maat veranderen.
Als je de maat van de pasring hebt goedgekeurd gaan we aan de slag om de echte ring te maken. Deze krijgt dezelfde ringmaat als de pasring. Op deze manier kunnen we geen onduidelijkheden hebben over de ringmaat.
Als de nieuwe ring klaar is sturen we je er een foto van. Voordat we de ring naar je toe sturen moet de ring eerst betaald zijn. Nadat je de ring hebt ontvangen en de maat het vergeleken met de pasring kun je de pasring aan ons terug sturen.

Uitgebreidde uitleg over het on-line kopen van trouwringen bij Metal Art

Waarom verandert de afwerking van mijn ring?

Elke ring verandert door het dragen. Een ring zit om je vinger en wordt geconfronteerd met alles wat jij met je handen doet. Hierdoor verandert de afwerking van de oppervlakte: glans wordt matter, mat gaat meer glanzen. Dat is zo met titanium, staal, zirkonium, maar ook met goud of zilver.
Wij werken de ringen vaak af met een soort schuursponsje van aluminiumoxide. Hierdoor is de buitenkant iets glanzend mat. Het is zo dat het oppervlakte van titanium en staal behoorlijk hard is en daardoor komen er geen diepe krassen in het oppervlakte, maar meer glanslijnen. Als je dit vervelend vind kan een ring eenvoudig opnieuw mat gemaakt worden, maar je houdt het niet tegen dat er opnieuw glanslijnen op komen. Uiteindelijk egaliseert het tot een soort semi-glans. Je moet het accepteren als een natuurwet. Wat blijft is het contrast tussen de verschillende kleuren van de verschillende metalen en de vorm van het sieraad.

TIPS:
Draag je ring niet als je in de tuin gaat werken of als je gaat klussen in huis. Zand en stenen kunnen je ring beschadigen. 
In de sportschool kunnen de metalen halters je ring beschadigen. Dit geldt niet alleen voor zirkonium-zwart, maar ook voor titanium, goud en zelfs staal.
Draag je aan beide handen ringen? Zorg er voor dat deze niet tegen elkaar aan tikken. Vooral het klappen in je handen kan funest zijn. dan sla je met de ene ring tegen de andere ring aan. De sterkste wint....

Diepe beschadigen aan titanium, zirkonium, goud en staal kunnen we vaak herstellen. 
Ook zirkonium-zwart kan in veel gevallen weer gezwart worden na beschadigen. Overleg met ons de mogelijkheden voor jouw sieraad.

Kan ik meerdere ringen tegelijk dragen?

Mocht het zo zijn dat je meerdere ringen draagt, dan kan het zijn dat de ene ring de ander beschadigd. Bijvoorbeeld door handen-klappen of doordat de ringen tegen elkaar aan gedragen worden. Het ene materiaal is nu eenmaal harder dan het andere (bijvoorbeeld titanium t.o.v. goud). Door beweging zullen hardere metalen de zachtere metalen laten slijten. Daar moet je dan rekening mee houden.

Blijft zirkonium altijd zwart?

Het zirkonium is van zichzelf een grijs metaal, net als titanium. Door een bepaald proces kunnen we hier een harde, zwarte oxidehuid op zetten. Deze huid is hard, maar niet slijtvast. In de loop van de jaren zal de huid veranderen en komt de oorspronkelijke kleur van het zirkonium naar boven. Het is afhankelijk van de drager hoe snel dit gaat. In bepaalde modellen kan de zwarte huid opnieuw aangebracht worden. Niet elk model leent zich ervoor om opnieuw zwart te kleuren. Dit ligt vaak aan de combinatie met andere materialen. Je zult de slijtage dan moeten accepteren als een natuurlijk onomkeerbaar proces. Slijten we niet allemaal? Er zijn echter erg veel modellen in onze collectie waarbij het zwart verwerkt is in een verdieping waardoor het bescherm ligt. De zwarte huid kan dan nauwelijks slijten.

Wat is een Solitair ring?

‚ÄčIn een gouden ring kunnen wij één of meerdere diamanten zetten. Een ring met één (grote) diamant of edelsteen wordt solitair ring genoemd. De edelsteen is hierin het belangrijkste deel van de ring. De ring is als het ware óm de edelsteen heen ontworpen. Wij hebben verschillende mooie voorbeelden van solitair ringen. Daarnaast hebben we een digitaal tekenprogramma waarmee we samen met u tot een nieuw ontwerp kunnen komen. Als u zelf een edelsteen of diamant heeft dan ontwerpen we daar graag een bijzondere ring omheen. 

Wat is een Alliance ring?

Een ring met meerdere diamanten op een rij noemen we een alliance ring. De manier waarop de rij diamanten is vormgegeven of hoe de diamanten zijn gezet bepalen het beeld van de ring. Ook van alliance ringen hebben wij een mooie serie staan. Wij hebben niet alleen diamant van prachtige witte kwaliteit, maar we werken ook met rode diamant, oranje diamant, blauwe diamant (in verschillende tinten), groene diamant (in verschillende tinten) en gele diamant. In een herenring wordt regelmatig voor een zwarte diamant gekozen. 
 

Waar moet ik op letten bij een ring met diamant of andere edelstenen?

Laat elk jaar de zetting van edelstenen en diamant controleren. Ook hier geldt dat een ring veranderd door het dragen. Een zetting kan geen eeuwig leven hebben. Door stoten en dragen verslijt een ring, zelfs als deze van titanium of staal is gemaakt. Juist een zetting is hier gevoelig voor. Een diamant of edelsteen zit weliswaar in het metaal vast, er kan altijd iets gebeuren met de zetting.
Als je zelf ziet dat er beweging in de edelsteen zit, doe dan de ring af en laat hem herstellen. Alles wat beweegt slijt namelijk sneller en dan is er een te groot risico dat de edelsteen uit de zetting raakt.
Om dit voor te zijn kun je een zetting elk jaar laten controleren, maar dan nog kan het gebeuren dat een edelsteen of een diamant door omstandigheden verloren wordt.

Mijn titanium / zirkonium / stalen ring maakt strepen op de wasbak. Hoe verwijder ik deze?

Als je hard met een metalen ring langs een porseleinen oppervlak gaat, kan er een grijze streep achterblijven. Ook van andere metalen voorwerpen, zoals een broekriem of een sleutelbos kunnen deze strepen ontstaan. Met gewone schoonmaakmiddelen zijn deze strpen niet te verwijderen. Gelukkig is er wel een oplossing: de Bette Emaille Onderhoudsgum. Deze gum is op verschillende sites te koop.
Let op: Niet gebruiken op de oppervlakte veredeling BETTEGLASUR® PLUS of de matte kleuren.

Kijk op de site van BETTE voor produktinformatie.
Kijk op de site van de WARMTESERVICE en zoek naar artikel Z0007521, om het aan te schaffen.