SPOTLIGHT

Even een beetje extra aandacht voor dit bijzondere horloge van Pierre Junod: 
Hanghorloge met de naam Eris, vernoemd naar een kleine dwergplaneet. Het horloge is een bol met bijna zwevende wijzers. Prachtig opgehangen aan een rubber snoer. Een eye-catcher voor € 235,-

Pierre Junod / Vignelli


Een mooie serie horloges vormt de collectie van horlogefabrikant Pierre Junod. Hij heeft aan verschillende internationale architecten en ontwerpers gevraagd een horloge te ontwerpen voor zijn collectie. Pierre Junod probeert de horloges precies zo te produceren zoals de ontwerper het idee, de vorm, de kleur en het formaat heeft neergezet.
Elk horloge wordt geheel gemaakt in de workshop in Zwitserland en voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Ontwerpers zijn bijvoorbeeld Leila en Massimo Vignelli, Vito Noto, Mario Botta, Arne Jacobsen en Paulus van Leeuwen.

Easy Going Watch


Een bouwsteen principe is de basis van dit horloge. Het horloge bestaat uit verschillende elementen, de band, de kast en het klokje zelf met gekleurde wijzerplaat. De afzonderlijke elementen kunnen worden uitgewisseld zonder gereedschap en er kan dus eindeloos worden gecombineerd. De objecten ontworpen door Claudia Schäfer. Alle onderdelen los verkrijgbaar. De band wordt eenvoudig om de pols geslagen en zit dan perfect op maat.

Nederlands ontwerp

Uit de tekenpen van Paulus van Leeuwen komt dit prachtige horloge met subtiele wijzerplaat. De kast is van edelstaal en heeft een doorsnede van 38 mm. Naam van het horloge: Eindhoven.

Het horloge is uitgevoerd door horlogemaker Pierre Junod uit Zwitserland.